Френска шоколадова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Френска шоколадова торта
Френска шоколадова торта
admin
Добавена от: admin
8178
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. тъмен шоколад, нарязан
120 гр. безсолно масло
65 гр. захар
4 яйца, разделени на белтъци и жълтъци
2 супени лъжици брашно
щипка сол

Загрейте фурната на 180 градуса и намажете с масло хартия за печене, поставена в дълбока тава с диаметър 22 сантиметра. Поставете шоколада и маслото в съд, който е устойчив на топлина, и поставете върху тенджера с вряща вода. Разбърквайте от време на време, докато сместа се разтопи, стане с гладка и мазна консистенция, след което дръпнете съда от огъня. Добавете половината от захарта и веднага след нея - жълтъците от яйцата. Накрая прибавете и брашното.

С помощта на електрически миксер разбийте белтъците със солта, докато станат снежно бели и образуват меки ръбове. Докато все още бъркате, поръсете останала половина от захарта и продължете да биете на най-високата скорост, докато белтъците образуват твърди върхове. Отделете една трета от тази смес и я прехвърлете в шоколадовата смес. Разбъркайте добре, след което внимателно я смесете с останалите белтъци.

Поставете тестото в подготвената тава и го разпределете равномерно. Печете около 25-35 минути или докато тортата ви изглежда почти твърда в средата. Внимавайте да не я препечете. След като е готова, оставете я да изстине напълно преди сервиране. По избор, украсете с пресни плодове. Добър апетит!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft