Фузили със сьомга и грах

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Фузили със сьомга и грах
Фузили със сьомга и грах
admin
Добавена от: admin
7223
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр фузили (паста с формата на спирали)
300 гр прясна сьомга филе (2 филии)
4 супени лъжици зехтин
сол и прясно смлян черен пипер
100 гр грах (замразен)
2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
2 стръка пресен лук (нарязани на ситно)
кора на 2 лимона
2 супени лъжици копър (нарязан)
300 гр кисело мляко
2 яйца (бити)

Сварете пастата в подсолена вода за 5 минути, изплакнете под течаща студена вода и изцедете. Добавете към пастата малко зехтин, разбъркайте и оставете настрана.
В голям тиган загрейте зехтин и запържете сьомгата в продължение на 3 минути от всяка страна. Когато стане светло кафява, добавете сол и пипер и я махнете от огъня. След като изстине, нарежете сьомгата на парчета и я разбъркайте в пастата, заедно с граха, чесъна, лука, настърганата кора от лимон и копър и изсипете сместа в тава. Загрейте фурната до 180 C. Разбъркайте киселото мляко с яйцата, докато стане гладко и изсипете върху пастата. Печете за около 20 минути, докато покафенее повърхността.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft