Храните, които водят до непоносима мигрена

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Процедури
Храните, които водят до непоносима мигрена
7999
Храните, които водят до непоносима мигрена

Ако често ви се случва да имате силно главоболие или мигрена, тогава причината за това потърсете във вашата кухня.

Болката, която се появява внезапно може да бъде в резултат на силни миризми или поради прекомерна експозиция на светлина.

Но има и хранителни стоки, които трябва внимателно да консумирате, вижте кои са те:

1. Сирене

Тирамин е аминокиселина, която е свързана с причиняването на мигрената и силно главоболие.Тираминът е неразделна част от ферментиралите сирена, така че със сигурност трябва да ограничите консумацията на този продукт.


2.

Млечен шоколад

Най-големият причинител на мигрената е консумация на млечен шоколад. Въпреки, че какаото предпазва мозъчните клетки, обаче в преработена форма може в същия район да предизвика болка.


3. Студена храна

Голям е шансът да получите главоболие, ако сте загряли след тренировка и шокирате със студени напитки или сладолед тялото си. Ще почувствате силна, пронизваща болка в челото, която ще отмине след  25 - 60 секунди.


4. Колбаси и консервирани храни

Консервираните храни, колбасите и саламите съдържат нитрати, които се считат за причинители на появата на мигрена. Нитратите са съставки за консервирани храни, които подобряват вкуса на храната и удължават нейната свежест.


5. Хранителни добавки

Сулфати, които се добавят в процеса на промишленото сушене на плодовете като при смокините, сливите, прасковите, са чест източник на главоболие. Ако сте склонни към чести болки, тогава внимателно четете етикетите и избягвайте прекалено много хранителни добавки. 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft