Хрупкав бананов мус

вход през zajenata.bg
Хрупкав бананов мус
admin
Добавена от: admin
13490
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:
2 банана
40 гр. захар
30 гр. нишесте
730 мл. прясно мляко
2 яйца
30 гр. масло
1 ч.л. екстракт от ванилия

За хрупкавия слой:
10 смлени бисквити
80 гр. масло
1 с.л. захар

За украса:
разбита сметана

В купа смесете захарта и нишестето, постепенно добавете млякото и варете на средна температура, докато сместа се сгъсти.

С вилица разбийте две яйца, добавете няколко лъжици от топлата смес в яйцата, разбъркайте добре и налейте получената кашица във врящия крем. Варете още малко, след което дръпнете от котлона, добавете маслото и екстракта от ванилия, и оставете сместа да се охлади първо на стайна температура, а след това - в хладилника.

Междувременно смесете смлените бисквити със захарта и разтопеното масло, изсипете сместа в огнеупорен съд и печете на 180 градуса около 10 минути.

В стъклена купа или индивидуални купички/чаши сложете две супени лъжици от сместа с бисквити, покрийте с малко крем ванилия, а отгоре подредете няколко резена банан. Върху тях поставете още малко крем ванилия, разбита сметана и доукрасете по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft