Хрупкав есенен пай с джинджифил

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хрупкав есенен пай с джинджифил
Хрупкав есенен пай с джинджифил
admin
Добавена от: admin
13554
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр. готова основа за пай (за форма с диаметър 20 см) – предварително приготвена, а може да използвате и замразено тесто
3 чаши обелени и нарязани ябълки
3 чаши обелени и нарязани круши
3 с.л. лимонов сок
1/3 чаша кафява захар
1/4 чаша брашно
1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. индийско орехче

За хрупкавия топинг:
3/4 чаша овесени ядки (или корнфлейкс)
1/4 чаша брашно
3 с.л. (пълни) кафява захар
2 с.л. фино нарязан захаросан джинджифил
1/3 чаша брашно, нарязано на малки парченца
 

Загрейте фурната на 220 градуса. Ако използвате готово замразено тесто, оставете го да се размрази за 10-15 минути, преди да го използвате. Иначе може да приготвите тесто по любимата си рецепта, да го разточите с големината на формата и да я оставите на студено, докато приготвяте плънката.
Сложете ябълките, крушите и лимоновия сок в голяма купа. Добавете кафявата захар, брашното, джинджифила, канелата, индийското орехче и добре разбъркайте всички продукти, докато плодовете се покрият с подправките (най-добре да правите това, разтръсквайки съда, за да не се развали формата на плодовете). Прехвърлете плънката, заедно с отделения сок, върху приготвената и охладена коричка във формата, като я разпределите равномерно и леко я притиснете към дъното.
Пригответе топинга, като смесите овесените ядки, брашното, кафявата захар и джинджифила в средноголяма купа, след това добавете парченцата студено масло и с помощта на нож или вилица го разбърквайте с останалите продукти, така че да се образуват бучки. Поръсете топинга върху плодовете.
Сложете пая във фурната и печете на по-долно ниво около 15 минути, докато ръбчетата на тестото се изпекат. В този момент може да облепите ръбчетата с лист алуминиево фолио, за да не загарят повече. Намалете температурата на 190 градуса и печете още 50-тина минути, докато отделеният от плодовете сос се сгъсти, а топингът покафенее. Извадете пая от фурната и го оставете да се охлади напълно, преди да сервирате.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft