Хрупкав пролетен десерт: Павлова

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хрупкав пролетен десерт: Павлова
Хрупкав пролетен десерт: Павлова
admin
Добавена от: admin
16846
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 белтъка
150 гр. захар
2 чаени лъжички царевично брашно
1 чаена лъжичка бял винен оцет
½ чаена лъжичка екстракт от ванилия
200 мл сладка сметана
300 гр. пресни ягоди

Загрейте фурната на 150 градуса. Покрийте тавичка с намазнена хартия за печене, върху която с помощта на средно голяма чиния очертайте кръг. Той ще ви послужи като основа за Павловата. Очертаната повърхност също намажете с масло.

В купа смесете ¾ от захарта и царевичното брашно, докато се получи гладка смес.

В друг съд разбийте трите белтъка за около 2-3 минути (яйцата трябва предварително да са били на стайна температура). На три пъти добавяйте от захарта, като след всяко добавяне бийте, докато захарта се разтопи.

В сместа добавете екстракт от ванилия и винения оцет и отново разбийте, докато се образува твърда компактна консистенция.

Разпределете сместа върху начертания кръг с помощта на с лъжица или шпатула. Направете лека вдлъбнатина в средата.

Намалете температурата на фурната на 140 градуса и печете около 1 час. След това отворете фурната наполовина и оставете така още 10-15 минути. След като престои в открехната фурна, извадете сладкиша и оставете да се охлади.

Докато се охлажда основата, разбийте сметаната и я намажете отгоре, а върху нея подредете ягодите, по желание нарязани или цели. За по-свеж вкус върху ягодите може да сложите няколко листенца пресен джоджен (или мента).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft