Хрупкав сладкиш с вишни и шам-фъстък

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хрупкав сладкиш с вишни и шам-фъстък
Хрупкав сладкиш с вишни и шам-фъстък
admin
Добавена от: admin
7865
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. пресни или замразени вишни

1/2 чаша нарязан безсолен шамфъстък

1/2 чаша (+2 лъжици) брашно

1/3 чаша овесени ядки

1/4 супена лъжица бакпулвер

сол

6 супени лъжици безсолно масло

3 супени лъжици кафява захар

3/4 чаши захар

2 пакетчета Gustin (фино нишесте, на Dr. Oetker)

малко канела

Загрейте фурната на 180 градуса. Ако използвате замразени вишни, оставете ги на стайна температура за около половин час, докато се размразят и възвърнат естествената си форма, а след това изцедете излишната вода. 

Смесете натрошения шам-фъстък, брашното, овесените ядки, бакпулвера и 1/4 чаена лъжичка сол в купа и я оставете настрана. В друга купа с миксер разбийте маслото, кафявата захар и 1/4 от бялата захар, докато се получи кремообразна смес.   

След това съединете сместа с фъстъците с маслената смес. Разбъркайте сместа с ръце, за да получите рехаво тесто, или по-скоро тестени парченца с големината на грахово зърно. 

Смесете вишните с останалата част от захарта, густина, канелата и малко сол. Поставете вишните в дълбока тавичка. Отгоре разпределете тестото с пръсти и печете 50 минути до един час.

Готовия сладкиш може да поднесете с ванилов сладолед. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft