Хрупкави брускети с тиквички и козе сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сандвичи
Хрупкави брускети с тиквички и козе сирене
Хрупкави брускети с тиквички и козе сирене
admin
Добавена от: admin
23715
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

няколко резена хлебче чабата
скилидка чесън
2-3 малки жълти и зелени тиквички
2-3 с.л. зехтин
4-5 цвята от тиквички
малко нарязан пресен естрагон (босилек)
200 гр. меко козе сирене (рикота)
сол и черен пипер на вкус

Запечете няколко резена хлебче чабата - докато ребрата на грила се отбележат приятно върху хляба. Натъркайте изпечените филийки със скилидка чесън.
Докато хлябът се пече, нарежете няколко малки жълти и зелени тиквички на кръгчета и ги задушете в малко зехтин за около 7-8 минути. Посолете ги и разбъркайте вътре 4-5 цвята от тиквички, предварително измити и нарязани на тънки лентички. Бъркайте около 2 минути в тигана, след което прибавете малко нарязан пресен естрагон (може да замените с босилек).
Намажете всяка препечена филийка със тънък слой от козето сирене (може да замените с рикота, но вкусът няма да е същият). Внимателно подредете купчинка от запържените тиквички върху сиренето, поръсете с няколко капки качествен зехтин и подправете със сол и черен пипер на вкус.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft