Хрупкаво печено свинско

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Хрупкаво печено свинско
Хрупкаво печено свинско
admin
Добавена от: admin
91474
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка (около 1.3 кг) свинско месо от коремната част (без кост)
зехтин (около 2 с.л.)
2 глави лук, обелени и нарязани едро
4 стръка целина, нарязани едро
За втриване:

3 с.л. едра сол
1 с.л. чили на люспички
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. семенца от кимион

тавичка за печене, покрита с алуминиево фолио

В малка купа смесете солта и останалите продукти за натриване на свинското. Направете разрези с остър нож в кожата на месото, така че да се получи решетка. Натъркайте със сместа месната страна на свинското и покрийте хлабаво с прозрачно фолио. Оставете в хладилника за поне 6 часа или цяла нощ.
 Щом сте готови да го печете, включете фурната на 175 градуса. Натъркайте малко зехтин върху кожата и втрийте останалата смес със солта. Наръсете лука и целината в приготвената тавичка, отгоре поставете месото с кожата нагоре и печете около 1 час и 20 минути. След това увеличете температурата на максимум и печете още 25-30 минути, докато кожата стане хрупкава. Извадете от фурната и оставете месото да почива 10-15 минути, преди да го нарежете.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft