Цитрусови пилешки късчета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Цитрусови пилешки късчета
Цитрусови пилешки късчета
admin
Добавена от: admin
53632
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 бр пилешки гърди (около 500 гр)
2 белтъка
3 супени лъжици царевично нишесте
няколко щипки сол
1 портокал
1 мандарина
3 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица соев сос
3-4 супени лъжици зехтин

Нарежете пилешкото филе на около 2 см. кубчета. Измийте добре портокала и мандарината и с белачка за зеленчуци изрежете няколко ивици кора (без бялата част). Изстискайте сока от мандарината и портокала (получи се около 180 мл). Смесете го с лимоновия сок (пресен или консервиран) и с тъмен соев сос и оставете настрана.
Разбийте белтъците с нишестето и прибавете пилешките късчета, предварително поръсени със сол. Загрейте зехтина в голям тиган и изпържете пилешките късчета на части до светло златисто. Слагайте ги в тигана едно по едно, за да са разделени и да не залепват. Готовите късчета извадете от тигана и поставете в чиния покрита с домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
След края на пърженето оставете в тигана съвсем малко мазнина и добавете ивиците кора. Пържете като разбърквате, докато корите започнат да променят цвета си (леко да потъмняват). След това добавете сместа от соковете и соевия сос и изчакайте да заври. Върнете пилешкото в тигана и гответе като внимателно разбърквате, докато сосът се сгъсти и късчетата се глазират от всички страни.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft