Как да варите ориза и да намалите наполовина калоричността: Какво трябва да направите, когато водата заври?

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Как да варите ориза и да намалите наполовина калоричността: Какво трябва да направите, когато водата заври?
166232
Как да варите ориза и да намалите наполовина калоричността: Какво трябва да направите, когато водата заври?

Оризът е супер зърнена култура, която се готви често, а нишестето му е лесно за храносмилане и ползите от неговата консумация са многобройни. Но точно както и всички останали зърнени култури има 2 грешки, които стимулират затлъстяването и увеличават риска от диабет .

Белият ориз, който има 200 калории в една чаша е вреден.

Но учените и готвачите са доказали, че само с един прост трик, с който можете да намалите наполовина калоричността.

Сварява се ориза както обикновено, единственото различно в случая е, че в преварена вода, преди да сложим ориза, добавяме кокосово масло, около 3% от количеството на ориза. След като се свари, го оставяме в хладилник 12 часа ", обяснява доктор Судхаир Джеймс .

Какво се случва при тази процедура?

Нишестето в ориза става лесно за храносмилане и в организма се превръща в захар, а резервната захар гликоген по-късно се съхранява като мазнина.

С добавянето на липид, в този случай кокосово масло, драстично се променя структурата на ориза. Охлаждането също е много важна част от този процес, който помага нишестето да се втвърди, така че оризът става с по-малко мазнини, дори и ако отново се затопли.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft