Чедър супа с броколи и чоризо

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Чедър супа с броколи и чоризо
Чедър супа с броколи и чоризо
admin
Добавена от: admin
5059
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. зехтин
110 гр. чоризо, нарязано първо на половинки, а след това - на резени (може да замените с македонска наденица или някакъв вид траен колбас с подправки)
1 малка глава лук, нарязана на малки кубчета
3-4 скилидки чесън, нарязан на ситно или смлян
1/4 чаша брашно
4 чаши прясно мляко (пълномаслено)
225 гр. добре узряло сирене чедър, настъргано
3 чаши броколи, сварени на пара до омекване и нарязани
1 ч.л. сол (приблизително)

Загрейте зехтина в голяма тенджера на среден огън. Добавете чоризото (колбаса) и го препържете за няколко минути, докато си пусне мазнината. Добавете вътре лука и чесъна и гответе още 3-5 минути. Поръсете брашното върху сместа и продължете да готвите минута-две, като разбърквате непрекъснато. Добавете млякото и разбийте, докато всичко се хомогенизира добре. Оставете млякото да закъкри, като продължавате с разбиването. Оставете да покъкри за около 3 минути, докато млякото започне да се сгъстява. Намалете температурата и разбъркайте вътре сиренето. Продължете да бъркате, докато се разтопи. Прибавете и броколите, подправете на вкус със сол и поднесете супата гореща.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft