Лесни сладкиши с череши

вход през zajenata.bg
1282203

Черешов пай

500 г брашно
250 г пудра захар
125 г масло
3 бр. яйца
100 мл прясно мляко
150 г счукани ядки (орехи, бадеми)
500 г череши без костилки
150 г галета
ванилия, канела

Маслото се нарязва на парченца и се смесва с пресятото и разбъркано с бакпулвера брашно, прибавя се пудрата и всичко се стрива на трохи. Добавят се двете яйца и стритата лимонена кора. Замесва се тесто, като при месенето се добавя млякото на порции. 1/3 от тестото се отделя, а останалото се разстила в намазана с масло тавичка, ръси се галетата смесена с ядките отгоре се редят черешите, поръсват се с канела и ванилия. От останалото тесто се правят фитили се поставят върху плодовете, така че да образуват ромбоиди. Сладкиша се намазва с жълтък и се пече в умерена фурна.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft