Чеснови хлебчета с букет от сирена

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Чеснови хлебчета с букет от сирена
Чеснови хлебчета с букет от сирена
admin
Добавена от: admin
27454
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

15г. мая от кубче (или съответното количество суха мая)
230 мл. хладка вода
275г. брашно (или около 2 ч.ч.)
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
2 с.л. зехтин
75г. масло (маргарин)
1 ½ пак. чесън на прах
¼ ч.ч. настърган пармезан (или около 30г.)
1/3 ч.ч. моцарела на парченца

Маята се накисва във водата и се оставя 10-15 минути, докато се разтвори напълно.
В голяма купа се пресява брашното, прибавят се солта и захарта. Наливат се маята и зехтинът. Замесва се меко тесто, което се оставя на топло да втаса около 1 час, или докато удвои обема си.
След като тестото втаса, отново се премесва и се разделя на 2 топки, които се разточват на кора с диаметъра на тавата. Кората трябва да е малко по-дебела от блат за пица. Всяка кора се слага в намаслена тава. Отгоре се разпределя маслото на парченца, поръсва се с чесъна на прах и сирената. Така приготвените кори се оставят още 15-20 минути, след което се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути, или докато сирената отгоре станат златисти. По желание преди печенето могат да се поръсят с малко пресен или сух босилек, риган, чубрица и пр.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft