Чесново пиле в зеленчуков сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Чесново пиле в зеленчуков сос
Чесново пиле в зеленчуков сос
admin
Добавена от: admin
41632
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За маринатата:
пилешко – 200 гр. (гърди без кост)
лют червен пипер – 1 ч.л.
царевично брашно – 1 с.л.
сол - на вкус
За соса:
чушки – 100 гр. на кубчета (зелени и червени)
лук – 1 средна глава, нарязана
чесън – 5-6 скилидки (ситно накълцани)
пресен лук – 1 шепа
доматен кетчуп – 1 с.л.
соев сос – 2 с.л.
¼ чаша вода
1 ½ ч.л. царевично брашно – смесено с малко вода
сол на вкус
олио

Пригответе маринатата от посочените продукти и оставете пилешкото да престои вътре, докато е готов сосът. В сгорещен уок-тиган загрейте олио и сложете нарязания чесън, оставете да се запържи за 20 секунди, но без да покафенява. Прибавете лука и чушките и оставете да се задушат за минута , след това смесете кетчупа и соевия сос и ги прибавете с бъркане към зеленчуците. Добавете 1/4 чаша вода и оставете да поври малко. Сложете царевичната кашичка и варете на умерен огън около минута. Опитайте на сол и добавете, ако е необходимо.
Загрейте дълбок тиган и сипете вътре олиото. Добавете пилешкото на малки порции, оставете го да се запържи добре от всички страни , отцедете го от излишната мазнина и оставете да се отцеди върху кухненска хартия.
Щом всички пилешки късчета са изпържени, прибавете ги към соса и оставете да поврат с него за минута-две. Поднесете ястието топло с варен ориз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft