Чийзкейк-пастички с лимон и боровинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чийзкейк-пастички с лимон и боровинки
Чийзкейк-пастички с лимон и боровинки
admin
Добавена от: admin
35046
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
1 с.л. захар
1/8 ч.л. смляна канела
5 бр. големи грахамови бисквити
3 с.л. разтопено масло
За плънката:
225 гр. (1 опаковка) крема сирене на стайна температура
1 яйце
1 малък лимон - сока и кората
1/2 чаша фина захар
1 чаша пресни боровинки, измити и подсушени
пудра захар за поръсване
 

Загрейте фурната на 160 градуса. Намазнете дъното и стените на тавичка с размери 23х13 см. и покрийте с хартия за печене, като оставите хартията да стърчи от формата, така че да може да извадите по-лесно тестото. Притиснете хартията добре към съда и оформете ръбчетата.
В блендер смелете бисквитите до фини трохи. Прехвърлете ги в купа и разбъркайте в тях 1 с.л. захар и 1/8 ч.л. канела. Прибавете маслото и разбъркайте, за да се поеме от трохите. Прехвърлете сместа във формата и притиснете добре с дъното на чаша. Изпечете за 12 минути, докато коричката стане златиста. Оставете да се охлади.
За плънката: в купа разбийте яйцата, 1/2 чаша захар, кората и сока от лимона. Прибавете крема сиренето и разбийте на ниска степен на миксера, докато стане гладка сместа. Излейте плънката върху приготвената коричка и отгоре поръсете с боровинките.
Печете 30 минути. Извадете от фурната и охладете напълно в тавичката. След това сложете съда в хладилника и оставете за поне 3 часа или за цяла нощ. Извадете чийзкейка от формата с помощта на стърчащата хартия. Нарежете на пастички и поръсете с пудра захар.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft