Чийзкейк с фъстъчено масло и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Чийзкейк с фъстъчено масло и шоколад
Чийзкейк с фъстъчено масло и шоколад
admin
Добавена от: admin
31267
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
1 чаша фино надробени шоколадови вафли
1 чаша фино надробени фъстъчени бисквити
¼ чаша фино нарязани фъстъци
½ чаша разтопено масло
За пълнежа:
680 гр. крема сирене, на стайна температура
2/3 чаши кафява захар
1 с.л. царевично нишесте
1 чаша полусладък шоколадов чипс, разтопен
¾ чаша натурално фъстъчено масло
5 яйца, на стайна температура
1 ч.л. ванилов екстракт (течна ванилия)
2/3 чаша натрошени фъстъци
За топинга:
225 гр. бял шоколад
2 с.л. натурално фъстъчено масло
30 гр. полусладък тъмен шоколад
2 с.л. нарязани фъстъци
 

Подгответе фурната, като поставите касерола на най-долната решетка, запълнена до половината с вода. Загрейте на 180 градуса.
За основата: Сложете всички продукти в средноголяма купа и ги разбийте, докато се усвоят добре. Притиснете сместа по дъното и стените на форма с подвижно дъно с около 20 см. диаметър. Сложете в хладилника.
За плънката: В голяма купа разбийте крема сиренето, кафявата захар и нишестето до гладка смес. Разбийте вътре и разтопения шоколад и фъстъченото масло. Добавете яйцата едно по едно, като добре разбивате след всяко. Добавете и ванилията и разбъркайте вътре нарязаните фъстъци. Излейте сместа върху основата на чийзкейка. Печете на 180 градуса за 15 минути. Намалете температурата до 100-110 градуса и печете още час и 10 минути, или докато средата на кейка вече не изглежда влажна и лъскава. Отстранете чийзкейка от фурната и прокарайте остър нож по ръбовете на формата. Изключете фурната и върнете в нея кейка за още 30 минути. Извадете и го оставете да се охлади непокрит за 1 нощ в хладилника.
За топинга: Внимателно разтопете белия шоколад с фъстъченото масло и заделете. Разтопете полусладкия шоколад и също го оставете настрана. Излейте сместа с белия шоколад и фъстъченото масло върху кейка и след това поръсете отгоре разтопения полусладък шоколад, като оформяте линийки. С помощта на нож, внимателно разнесете тъмния шоколад във фъстъчения слой, като го завъртате и оформяте спирали или други форми по желание. Поръсете с натрошените фъстъци. Оставете в хладилника до сервирането.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft