Чопино - пикантна супа с морски дарове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Чопино - пикантна супа с морски дарове
Чопино - пикантна супа с морски дарове
admin
Добавена от: admin
13807
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/4 чаша зехтин
2 средно големи глави лук, нарязани
1 дафинов лист
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. червен пипер на люспички
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
4 скилидки чесън, счукани
1 зелена чушка, нарязана на дребно
2 с.л. доматено пюре
1 чаша червено вино
1/2 чаша бяло вино
1 консерва пилешки бульон (около 400 гр.)
1 чаша сос от миди (1 бутилка - може рибен бульон)
консерва от 780 гр. смачкани домати
1/4 чаша накълцан босилек
1/2 чаша накълцан магданоз
500 гр. бяла риба, нарязана на парченца
500 гр. скариди, обелени и почистени
1 кг. миди
2 рачешки бутчета (или от омар), само месото

Загрейте зехтина в дълбок съд на умерен огън. Сложете вътре лука, дафиновия лист, ригана, червения пипер, солта и черния пипер и запържете, докато лукът стане прозрачен - около 5 минути. Добавете чесъна, чушката и доматеното пюре и бъркайте около 2 минути. Добавете двата вида вино и оставете да покъкри, докато намали обема си на половина. Сипете вътре пилешкия бульон и соса от миди, заедно с доматите от консервата. Оставете ястието да заври и после намалете котлона, така че да закъкри. Покрийте с капак и варете 30-60 минути. разбъркайте вътре босилека и магданоза и добавете морските дарове. Увеличете котлона, така че отново сместа да заври, след което варете до готовност на морските дарове (мидите трябва да се разтворят) - около 5-10 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft