Лесни туршии рецепти за делови домакини

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шарена мързеливка туршия
521318
Шарена мързеливка туршия

Шарена мързеливка туршия

Продукти: зеле - 1 кг, моркови - 2 кг, домати - 2 кг зелени, камби - 2 кг, целина - 1 глава с листата, корнишони - 1 кг, чесън, черен пипер - на зърна, копър, листа от вишна.

 

Марината за 3-литров буркан: оцет - 250 мл, до долната резка на буркана, сол - 4 с.л. равни, захар – 5-6 с.л. равни, аспирин - 3 броя.

 

Начин на приготвяне: Всички зеленчуци се измиват, почистват и се нарязват както ви харесва. Може да оставите по-малките цели. На дъното на буркана се слагат всички продукти за маринатата, аспирините, копърът, листата от вишни. Допълнете буркана със зеленчуците. Кипнете вода в голяма тенджера и долейте в буркана, докато още е вряла. Затворете с капачка и обърнете буркана с капачката надолу. 3-4 дни обръщайте бурканите нагоре-надолу, за да се разтвори всичко и да се овкусят зеленчуците. 

1 2 3
4
5 6
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft