Шеф Петров посъветва, как да сварим яйцата без да се напукат и как да имаме яйце 100-процентов бияч!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Шеф Петров посъветва, как да сварим яйцата без да се напукат и как да имаме яйце 100-процентов бияч!
578799
Шеф Петров посъветва, как да сварим яйцата без да се напукат и как да имаме яйце 100-процентов бияч!

Ако искаме великденското яйце да е 100%-ов бияч, задължително е необходимо то да е домашно. Лошата новина е, че не всеки един може да си достави пресни яйца.

Това каза шеф Петров .

„Има начин да разберем дали купешките са пресни, като изберем тези с блясък. Ако са напукани, по-добре да се откажем от тях, тъй като със сигурност ще се счупят”, обясни готвачът.

Шеф Петров разказа още, че размерът на яйцето също има значение. Идеалното тегло на яйце е между 60-70 грама.

„На дъното на съда за варене е нужно да има толкоз яйца, колкото е площта на самия съд - съветва шеф Петров. – Когато е сварено – 17 минути, водата, в която го слагаме, нужно е да е ледено студена. Слагаме фолио, за да направи вакума и затваряме с чиния, която да захлупи хубаво.”

Шеф Петров гарантира, че ако спазвате неговите указания, всичките ви яйца за Великден ще оцелеят.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft