Шоколадов коледен хляб по италиански - Panpepato

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Шоколадов коледен хляб по италиански - Panpepato
Шоколадов коледен хляб по италиански - Panpepato
admin
Добавена от: admin
18327
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

110 г кедрови ядки
70 г шоколад, нарязан на едро
150 г стафиди
300 г лешници, обелени
180 г бадеми, обелени
110 г смесени захаросани плодове
90 г брашно
250 г мед, течен (разтопете, ако е захаросан)
110 г орехи, нарязани на едро

Смесете в голяма купа, кедровите ядки, шоколада, стафидите, лешниците и захаросаните плодове и разбъркайте с ръце. Добавете брашното и разбъркайте така, че ядките и плодовете да се покрият с брашно. Изсипете меда и разбъркайте докато всичко се покрие с него. Добавете нарязаните на едро орехи и разбъркайте добре.
Напълнете съд със студена вода и го поставете близо до работния си плот. С мокри ръце, разделете сместа на две части и оформете на топки като притискате за да изкарате целия въздух. Поставете двете топки върху покрита с хартия за печене повърхност и оформете като купол (или като руло, по желание). Поставете в предварително загрята до 170 С фурна и печете около 1 час. Сладкишът трябва да стане тъмно златист. За да не прегори по време на печенето може да го покриете с алуминиево фолио или хартия за печене. След като изстине, съхранявайте завит в фолио или хартия. Сервирайте, нарязан на тънки парчета. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft