Бързи и лесни сладкиши рецепти

вход през zajenata.bg
990765

Шоколадов пудинг

Продукти:
1 круша /да не е много сочна/ - малко бяло вино - 2 супени лъжици захар - 125 гр. натурален шоколад - 125 гр. масло - 2 лъжици сметана - 130 гр. ореховки - пудра захар за украса
Обелената круша се нарязва на парченца и се слага в съд на умерен огън заедно със захарта и една лъжица бяло вино /вода/, вари се няколко минути, да поомекне. Оставя се да изстине.
Натуралният шоколад се начупва на парченца и заедно със сметаната /или мляко/ и маслото се разтопява на водна баня /на слаб огън/, като се бърка непрекъснато.
Ореховките се натрошават на ситно.
Ореховките се смесват с шоколадената смес и крушите, като се прибавя и една лъжица от сока. Разбърква се хубаво.
Върху фолио се маже сместта с дебелина 1-2 см. във форма на правоъгълник. Оформят се ръбчетата и се завива с фолиото. Оставя се добре да се стегне в хладилника.
Ръси се с пудра захар на ивици и се нарязва на парченца.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft