Шоколадова торта с нахут

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Шоколадова торта с нахут
Шоколадова торта с нахут
admin
Добавена от: admin
19006
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаша фурми без костилка
2/3 чаша вода
1 ч.л. сода за хляб
1 консерва нахут (или бял боб – отцеден и добре измит)
1/2 чаша фини овесени ядки
5 с.л. захар
1/3 ч.л. сол
1 ч.л. бакпулвер
1/4 ч.л. сода за хляб
2 с.л. ябълков сок
1/3 чаша прясно мляко
1.5 с.л. олио или зехтин
1/2 с.л. ванилов екстракт
1/2 чаша шоколадов чипс (натрошен шоколад)
 

Загрейте фурната на 175 градуса и намазнете кръгла форма за торта с подвижно дъно.
В малък съд смесете фурмите и водата и нагрейте на силен огън, докато заврат. След като водата заври, добавете 1 ч.л. сода за хляб и разбъркайте добре. Сместа трябва да започне да се пени; оставете да поври още 1-2 минути, след това махнете от огъня.
Докато се охлаждат фурмите, смесете сухите съставки (освен шоколада) в голяма купа. В отделен съд смесете ябълковия сок, млякото, олиото, ванилията и охладената смес с фурмите. Ако разполагате с кухненски робот, сложете около 1/2 от сухите съставки и 1/2 от мокрите в робот с висока мощност и ги смесете до възможно най-гладка смес. Изгребете сместа в купа и повторете процеса с останалите мокри и сухи продукти. Разбъркайте в получената смес шоколадовия чипс и излейте тестото в намазнената форма.
Печете 35-40 минути. Оставете да се охлади 15-тина минути, преди да извадите от формата.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft