Шоколадова франзела

вход през zajenata.bg
Шоколадова франзела
admin
Добавена от: admin
38015
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ч.ч. натрошени маслени бисквити (около 150 гр.) 
1/2 чаша орехи (едро нарязани)
1/2 чаша запечени неосолени бадеми
1/2 чаша лешници
780 гр. полусладък шоколад (65% какао), едро начупен
12 с.л. (1 1/2 пакетче) масло
фина морска сол

Покрийте продълговата форма за хляб или кекс с пергаментова хартия, като оставите около 5 см. от хартията да виси извън формата. В голяма купа смесете бисквитите, орехите, бадемите и лешниците. 
Напълнете тенджерка с 5 см. вода; оставете я да заври на бавен огън, докато закъкри. Смесете шоколада, маслото и щипката сол в огнеупорна купа. Поставете я върху къкрещата вода (но без да я докосва!) и бъркайте, докато шоколадът и маслото се смесят и разтопят. Махнете купата от огъня. Излейте шоколада върху ядките и бисквитите и объркайте добре сместа. Пресипете я в приготвената форма. Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник, докато шоколадът стегне - поне за 8 часа. 
Около 2 часа преди да поднесете, извадете хлебчето от хладилника и го отвийте, за да се отпусне на стайна температура. С помощта на висящите краища на хартията, издърпайте франзелата от формата; прехвърлете я върху дъска за рязане. Нарежете го на резени.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft