Вкуснички рецепти за сладкиши с ябълки

вход през zajenata.bg
1021975
Ябълков кейк

Ябълков кейк

3-4 яйца
1,5 чаена чаша захар
0,5 чаена чаша олио
1 супена лъжица оцет
1 равна чаена лъжица сода за хляб
1 чаена чаша натрошени орехи
2 чаени чаши брашно
половин пакетче канела
5-6 ябълки или 3-4 дюли

Начин на приготвяне:
Ябълките /дюлите/ се нарязват на ситни кубчета с размери както за мусака. Разбиват се яйцата със захарта, прибавя се олиото и отново се разбива с миксер, прибавя се постепенно и брашното. Разбива се отново. В 1 супена лъжица оцет се прибавя содата и се изчаква да кипне, след което се прибавя към тестото и се разбърква отново, накрая се прибавя и канелата. Тестото е гъсто, защото при печене ябълките отпускат вода и го разреждат. Така готовото тесто се изсипва в намазана тавичка с олио и се прибавят нарязяните ябълки и орехи, разбърква се с лъжица и се пече на 180 градуса 45-50 мин. След като изстине се нарязва и поръсва пожелание с пудра захар. Десерта колкото повече дни стои, толкова по мек става.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Сладкиши с ябълки
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft