Ябълков сладкиш без брашно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Ябълков сладкиш без брашно
Ябълков сладкиш без брашно
admin
Добавена от: admin
27986
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За сладкиша:
2 малки ябълки
1/2 лимон
150 гр. захар
160 гр. бадеми на люспи
4 яйца
За крема:
80 мл сметана
1 супена лъжица пудра захар
1/2 лъжичка екстракт от ванилия

1. Смелете бадемите в машинка за мелене на ядки или блендер. 
2. Разбийте яйцата със захарта и добавете и бадемите към сместа. 
3. Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Прибавете кората на лимона, отцедете сока и също го добавете в ябълките. Поставяме 1-2 супени лъжици захар и сложете на огъня да ври около 5 минути. След това прехвърлете в блендер или кухненски робот, смелете ги и ги добавете към сместа за сладкиша. 
4. Намажете форма за кекс с масло.  
5. След това излейте вътре сместа и печете на 165 градуса 40 минути. След изпичането, когато сладкишът поизстине, го прехвърлете върху решетка. Нарежете на парчета по желание. 
6. Разбийте сметаната леко (може и на ръка, за да не стане много гъста) заедно с екстракта от ванилия и захарта. Залейте от нея всяко парче от сладкиша и украсете с бадемови люспи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft