Вкуснички рецепти за сладкиши с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ябълков сладкиш с карамел
1022002

Ябълков сладкиш с карамел

3 яйца
- 1 1/2 ч.ч. захар
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1/2 пакетче краве масло
- настъргана кора от лимон
- канела
- люспи от бадеми
- 2-3 ябълки или плод от компот

Начин на приготвяне:
В тавичка се смесва маслото и едната чаша захар. Слага се във фурната да се карамелизира леко сместа. Отгоре се поръсва с малко канела и малко настъргана кора от лимона. Нареждат се нарязаните плодове/по принцип рецептата е с плодове от компот*праскови, но аз я направих с пресни ябълки. майка ми я прави винаги с компот и сиропира с компота/. Разбиват се с миксер яйцата, останалата захар, брашното, бакпулвера и останалата част от настъргана лимонена кора.
Пече се на 220 градуса.
Като се извади се обръща и се сиропира със сока от компота, но аз изсипах още горещия останал карамел по тавата и го долях с малко водичка и изцеден ябълков сок. Сиропирах с тази смес. Отгоре поръсих с канела и бадеми. Стана страхотно с ябълките.

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Сладкиши с ябълки
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft