Вкуснички рецепти за сладкиши с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ябълков сладкиш с кроасанчета
1022008

Ябълков сладкиш с кроасанчета

мини кроасанчета с крем 20 бр(4 малки пакета или 2 големи)
125 гр. краве масло
4 средно големи ябълки(800-100 гр)
4яйца 500 мл прясно мляко
канела
1-2 бр. ванилия
4 с.л. захар

Начин на приготвяне:
Ябълките се обелват, изчистват и нарязват на тънки (около 0.5 см)резенчета. С твърдо масло се маже дъното и страните на правоъгълната форма(около 1/3 от пакетчето) а останалото се слага да се стопи. Във формата плътно се нареждат кроасанчетата, върху тях ябълките, които се поръсват с канела и захарта и отгоре се залива на тънка ивица с разтопеното масло. Пече се в предварително затоплена умерена фурна(180-200гр)докато сатнат златисти ябълките(около 15-20 мин) През това време се приготвя смес от разбите яйца, мляко и ванилия. Сладкиша се изважда и залива с приготвената смес, след което се връща да се пече още 20 мин. Оставя се да изстине и се нарязва на порции. Съхранява се в хладилник покрит с капак или фолио!

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
Сладкиши с ябълки
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft