Ябълков хляб със сирене и овесени ядки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ябълков хляб със сирене и овесени ядки
Ябълков хляб със сирене и овесени ядки
admin
Добавена от: admin
21133
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. овесени ядки
100 мл олио
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.ч. кисело мляко
500 гр ябълки
2 яйца
1/2 ч.ч. орехи
1 ч.ч. твърдо сирене

за топинга:
1 с.л. олио
2 с.л. овесени ядки
50 гр настъргано твърдо сирене

Ябълките се настъргват на едро ренде и се изстискват от сока. В голяма купа се разбиват яйцата. Прибавя се брашното, овесените ядки, олиото, киселото мляко в което е разтворена (шупнала) содата за хляб и се разбърква. Към сместа се добавят изцедените ябълки и нарязаните на ситно орехови ядки, както и сиренето, нарязано на малки кубчета. Сместа е доста по-гъста от кексова. Сместа се разбърква и се разпределя в 2 продълговати форми за кекс. Ако формата не е силиконова, я намажете с олио и я посипете с брашно или използвайте хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса около 45 мин, след което се изважда и се намазва с олиото и се посипва с овесените ядки и настръганото сирене. Пече се още около 15-20 мин, докато сиренето стане златисто.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft