Ябълкова торта по италиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Ябълкова торта по италиански
Ябълкова торта по италиански
admin
Добавена от: admin
18788
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ябълки
500 г брашно
250 г масло
250 г захар
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко
1 щипка сол
канела за поръсване 

Брашното се смесва с маслото, млякото, яйцата, част от захарта и солта.

Оставя се да почине 30 минути на студено, след което се разточва на две кори.

Едната кора се разстила в тава върху хартия за печене, като краищата се оставят извън тавата.

Надупчва се на места с помощта на вилица.

Покрива се с резени ябълка и се поръсва със захар и канела.

Отгоре се поставя втората кора, която също се надупчва с вилица.

Намазва се с прясно мляко и тортата се пече 10 минути на 200 градуса

Допича се за 45 минути на 180 градуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft