Ягоди в шоколад

вход през zajenata.bg
Ягоди в шоколад
admin
Добавена от: admin
35829
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. ягоди
2 млечни шоколада (може 1 бял и 1 кафяв)
1 ч.л. пудра захар

Натрошаваме шоколада на дребно и и го разтопяваме на водна баня (или на много ниска мощност в микровълновата). Измиваме добре ягодите, подсушаваме ги и избираме най-хубавите. След това топваме всяка ягодка до половината в разтопения шоколад (редуваме кафяв и бял) и поставяме внимателно върху поднос, за да стегне шоколадът. По желание може да доукрасим ягодите, като върху кафявите с тънък шприц направим линийки от бял шоколад и обратно - върху белите шприцоваме черен шоколад. Поставяме ягодите за 1 час в хладилника. Поднасяме поръсени леко с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft