Яжте ябълки, за да имате здраво сърце

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Яжте ябълки, за да имате здраво сърце
19626

Много  изследвания са доказали полезните свойства на ябълките.

Според ново  изследване ябълките оказват без съмнение положително  въздействие и на  сърдечно-съдовата система .

Специалистите споделят, че ползите от този плод за сърцето са много впечатляващи, че ябълката може да бъде препоръчвана даже и като лекарство.

Резултатът от експериментите показал, че редовното  консумиране на ябълки намалява лошия холестерол в кръвта с до 23%.

В изследването участвали 60 жени на възраст между 45 и 65 години. Половината от доброволките трябвало да консумират сушени ябълки в продължение на 1 година, а останалата половина - сини сливи за същото време.

Какви са ползите от ябълките

При жените, които ядели ябълки , се забелязало изобилно намаляване на теглото и нивата на лошия холестерол. Тези жени свалили излишни килограми без специални диети.

Учените съветват хората да хапват по-често ябълки, за да се преборят добре с нарушената обмяна на вещества в организма, възникнала заради изобилието на въглехидратни храни и мазнини.

Ябълките съдържат витамините А, B, C, E, микроелементите желязо, мед, манган и минералните вещества - калий и натрий.

Витамин Е намалява целулита, отстранява увредените тъкани и стяга структурата на кожата.

Баластните веществацелулоза и пектин , които се съдържат в ябълките, действат добре на обмяната на веществата, а оттам и на храносмилането.

Витамин С укрепва имунната система и намалява риска от появата на сърдечно-съдови заболявания.

В една ябълка се съдържат само 70-100 калории и от нея не се пълнее, но в същото време може да замени шоколада или бонбоните, като удовлетвори нуждите на организма от захар.

Ябълковият сок неутрализира вредните бактерии в устата, които разрушават зъбния емайл. А фитонутриентите в него намаляват риска от заболявания на главния мозък, като  Паркинсон и Алцхаймер .

Установено е, че всекидневното консумиране на 5 ябълки способства за намаляването нивото и на респираторните заболявания, в това число астмата.

За да се запазят максимално хранителните вещества в ябълката, тя задължително  се яде с кората. В кората и месестата част непосредствено под нея се съдържат повече флавоноиди, витамин С и пектин.

Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft