Яхния от нахут с патладжан

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Яхния от нахут с патладжан
Яхния от нахут с патладжан
admin
Добавена от: admin
34545
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр патладжан
1 ч.л. сол
1 с.л. зехтин или олио
1 глава лук, накълцана
2 скилидки чесън, накълцани
1 ч.л. сух риган
1/4 ч.л. черен пипер
щипка канела
1 консерва нахут (от 520 гр) - може и домашен, но да е около 400 гр нахут
1 голяма консерва домати (750 гр), нарязани
2 с.л. доматена паста
2 с.л. накълцан магданоз

Нарежете патладжана на кубчета със страна 2,5 см. Поставете в гевгира, поръсете със сол и оставете да се отцежда от водата за 30 минути. Подсушете.
В тиган с дебело дъно загрейте мазнината на средна температура. Запържете лука, чесъна, ригана, черния пипер и канелата за 5 минути или докато лукът и чесънът омекнат. Прибавете патладжана и запържете от всички страни за окол 5 минути. Прибавете нахута, доматите и доматената паста. Оставете да заври. Намалете температурата, покрийте с капака и оставете на къкри докато патладжана омекне за около 30 минути. Поднесете поръсено с магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft