Яхния от охлюви

вход през zajenata.bg
Яхния от охлюви
admin
Добавена от: admin
8230
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 килограм охлюви 
брашно 
3 пресни домата, нарязани на ситно 
1 килограм дребен лук или 5 - 6 средни глави лук, нарязани на едро 
червен пипер 
1/2 чаша червено вино 
3 дафинови листа 
канела 
карамфил 
сол 
черен пипер 
зехтин 
малко захар

Сложете охлювите в дълбок съд и поръсете с брашно. Затворете добре съда с капак и ги оставете да престоят така 1-2 дни, за да се изчисти съдържанието на стомаха им. След това ги прехвърлете в тенджера с вода и оставете да покиснат 10-тина минути, измийте много добре (няколко пъти) и отцедете в гевгир. 
Напълнете тенджера с вода, добавете 2 супени лъжици сол и щом водата заври, сложете наведнъж всички охлюви. Оставете ги да врат в продължение на 15 минути, след това отделете 1 чаша чист бульон от повърхността, а останалата течност изхвърлете. Отново отцедете охлювите в гевгир.
Нарежете лука и го задушете в зехтин, след това добавете сварените охлюви, червения пипер, доматите, дафинов лист, сол, черен пипер, канела, карамфил, захар и сол и чашата бульон от варените охлюви. Захлупете съда и оставете яхнията да къкри на слаб огън за около 1 час, така че да остане на мазнина /да се сгъсти /, и разбърквайте периодично.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft