Басбуса - арабска парена торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Басбуса - арабска парена торта
Басбуса - арабска парена торта
admin
Добавена от: admin
17859
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 чаена чаша захар
1 чаша грис
1 чаша брашно
1 чаша кисело мляко
1 яйце
100 гр. кокос
100 гр. маргарин
5 гр. бакпулвер
10 гр. ванилова захар
За сиропа:
1 чаена чаша захар
1 чаша вода
сокът от половин лимон
За поръсване:
шепа орехи
(мерителната чаша е от 250 мл)

В купа се смесват захарта, грисът, кокосът и ванилената захар и в тях се добавя киселото мляко. Хубаво се разбърква и се оставя 30 минути, за да набъбне течността от гриса. 
В сместа се добавят разтопеният маргарин и яйцето, предварително разбито с вилица. Разбърква се добре. 
Брашното се смесва с бакпулвера и се добавя към предишната смес. Разбърква се хубаво и се поставя в тава за печене, предварително намазана с олио и набрашнена. Върху тортата се подреждат парченцата орехи. Пече се в кръгла тава с диаметър 26 см. на 180 градуса около 30-35 минути. 
В същото време се приготвя сиропът: съставките се поставят на огъня да заврат, след което се оставят да къкрят около 5 минути. 
Тортата трябва да бъде почти студена, а сиропът -хладък. Преди да се залее със сиропа, тортата трябва да се нареже на кубчета.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft