Дантелени кифлички с кисело мляко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дантелени кифлички с кисело мляко
Дантелени кифлички с кисело мляко
admin
Добавена от: admin
52260
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. бяло брашно
200 гр. пълнозърнесто брашно
2 яйца
100 мл олио
1 чаша кисело мляко (180 мл)
1 супена лъжица захар
1/2 ч.л. сол
100 мл хладко прясно мляко
40 гр. прясна мая
За намазване:
70 гр. масло / маргарин
1 яйце

В хладкото мляко се поставят захарта, маята и малко брашно. 

Оставя се маята да се активира, след което постепенно се добавят първо течните съставки, а след това - брашното. 
От продуктите се замесва по-мекичко тесто. 
Покрива се с чиста кърпа и се оставя да втаса 20 минути. 
След това се разделя на 5 топки. 
Всяка се разточва на малка коричка с диаметър 20 см. 
Подреждат се една върху друга, като при това се намазват с разтопеното масло - всички, освен най-горната. 
Върху леко набрашнен плот от купчинката малки кори се разточва една голяма и тънка кора. 
С помощта на специален инструмент (тип валяк с нарези) се режат ленти, които след това се навиват на кифлички. Получава се много интересна дантелена повърхност. 
Така се постъпва с цялото тесто. 
Готовите кифлички се подреждат в тава, оставят се да втасат 20 минути, намазват се с разбитото яйце и се пекат около 25 минути на 200 градуса.

Ако нямате специален инструмент, нарежете тестото на форми по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft