Домашни гироси

вход през zajenata.bg
Домашни гироси
admin
Добавена от: admin
16727
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско месо

бял оцет

3 малки лъжички сол

1 ½ малки лъжички червен пипер

¼ малка лъжичка черен пипер

¼ малка лъжичка риган

6-8 пита хлебчета (арабски хлебчета)

½ чаша салата Снежанка (цацики)

1 средно голяма глава лук, нарязан

2 домата, нарязани на колелца

пържени картофи

зехтин

Смесете червения пипер, солта, черния пипер и ригана в малка купа.

Нарежете месото колко можете по-тънко, след което го изтънете още с дървен чук. Подредете парчетата месо в съд с плоско дъно и ги напръскайте с микса от подправки, и след това - с малко оцет. Разпределете оцета равномерно по месото, покрийте съда и оставете да се маринова между половин и 2 часа в хладилник.

Извадете месото от хладилника и го нарежете на парчета с ширина 1-1,5 см и дължина 5-6 см. Запържете го в сух тиган. Парченцата месо трябва да получат кафеникав цвят и да бъдат хрупкави.

Намажете питките със зехтин и оставете във фурната за няколко минути, за да се затоплят и омекнат. След това сложете отгоре им по 2-3 парченца домат, малко лук, ивички месо, 1 супена лъжица от салатата Снежанка и пържени картофи. Завийте гиросите и ги поднесете топли.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft