Как да съхраняваме боровинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да съхраняваме боровинки
18379

Вкусните и полезни боровинки е добре да се съхранят за по-дълго време, за да се радвате на сочните плодове колкото се може повече.

Един от начините за съхраняване на боровинки е тяхното замразяван е.

Замразени боровинки
Боровинките могат да се съхраняват при минус 15 градуса в затворени пластмасови контейнери или в съдове от фолио, които са покрити.

Съхранение на боровинки
Замразените боровинки могат да се съхраняват във фризер 1 година и да допълват различни видове десерти като сладкиши и мелби.

Мъфини с боровинки
За да замразите боровинки, съберете плодовете, измийте ги, изчистете ги от листенцата и ги оставете да се отцедят и изсъхнат.

След това ги сложете в тавички или табли и ги оставете за около 2 часа във фризера - това се прави с цел отделните плодчета да замръзнат самостоятелно и да не се слепнат.

След като са се стегнали малко, ги изсипете в пластмасови контейнери или в съдове от алуминиево фолио. Замразени по този начин, боровинките няма да се слепват и ще запазят формата си.

Боровинките могат да се съхраняват в хладилник. Те се разпределят в широки съдове така, че да покриват дъното само като един слой.

Боровинките са нежни плодове и лесно се мачкат. В хладилник боровинките остават свежи около 2 седмици.

Преди да приготвите боровинки за съхранение, трябва да отстраните тези, които са с леко загнили части или са били ударени. Те бързо ще изгният в хладилника.

Боровинки можете да съхраните и като ги сложите в буркан.

Ако смятате да изядете боровинките за период от около две седмици, е достатъчно добре да ги измиете, да ги отцедите и да ги изсипете в чист сух буркан.

Бурканът се затваря с пластмасова капачка и се оставя в хладилника.

Боровинките могат да бъдат топлинно обработени, за да се съхранят по-дълго време. Боровинките трябва да се измият, да се отстранят изгнилите и ударените, а измитите да се отцедят.

Здравите боровинки се слагат на един слой в тава. Тя се поставя в предварително загрята на 60 градуса фурна. Във фурната боровинките ще станат лепкави.

След като започнат да лепнат, боровинките се изваждат от фурната и се оставят да изстинат. След това се поръсват с пудра захар и се слагат в буркани, предварително измити и подсушени.

Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft