Лесни рецепти за вкусен кекс

вход през zajenata.bg
376002

Кекс с яйчен ликьор

Продукти:

4 яйца
250 г захар
200 мл олио
200 мл яйчен ликьор
50 г шоколадови стърготини
300 г брашно тип 500
1 пакетче (10г) бакпулвер

100 г пудра захар
3 с. л. яйчен ликьор
Приготвяне:

• Фурната се загрява на 200 С.
• Огнеупорна правоъгълна форма (30 см) се намаслява.
• Яйцата се разбиват със захарта до гъста и дебела пяна.
• Прибавят се олиото и ликьорът.
• Тестото се разбърква.
• Добавят се шоколадовите стърготини, брашното и бакпулверът.
• Тестото се разбърква добре, след което се изсипва във формата.
• Кексът се пече 45-50 минути.
• Готовият кекс се оставя да изстине във формата 10 минути, след което се изважда.
• Прехвърля се върху метална скара да изстине напълно.
• Пудрата захар се разбърква с 3 с. л. ликьор много добре.
• С приготвената глазура се покрива кексът.
• Кексът с яйчен ликьор се поднася, нарязан на филии. 

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft