Лесна торта с череши и много крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Лесна торта с череши и много крем
Лесна торта с череши и много крем
admin
Добавена от: admin
79894
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За пандишпана:
2 яйца
120 гр. захар
1 ванилова захар
75 мл прясно мляко
25 мл масло
125 гр. брашно
1/2 бакпулвер (6 г)
1 супена лъжица какао
За крема:
500 мл прясно мляко
7 супени лъжици захар
2 пудинга ванилия
2 супени лъжици брашно
150 гр. масло
3 супени лъжици пудра захар
350 гр. череши
За поръсване и украса:
100 гр. шоколад, настърган
малко парче зелен фондан
15-20 череши

1. Слагаме млякото да заври, а през това време в купа смесваме пудинга, брашното и захарта. Когато млякото започне да кипи, изливаме сместа вътре на тънка струйка и бъркаме, докато се сгъсти. Оставяме да се охлади. Маслото заедно с пудрата захар разбиваме на крем и го смесваме с охладения пудинг. 
2. За тестото първо разбиваме яйцата със захарта и ваниловата захар, така че сместа да удвои обема си. Добавяме брашното, какаото и бакпулвера, предварително смесени, а заедно с тях - млякото и маслото. Въф форма за торта или тава с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене, изливаме сместа и я печем на 200 градуса около 20 минути. Оставяме да изстине. 
3. Почистваме черешите от костилките. 
4. Блата разрязваме на две половини. Едната намазваме с малко крем, слагаме половината от черешите, отново слагаме крем, после - череши, и припокриваме с втората половина от блата. Трябва да се изразходи малко повече от половината от крема, т.е. да остане достатъчно количество, че да се покрие цялата торта. 
5. Намазваме цялата торта с останалия крем, наръсваме я шоколадови стърготини и украсяваме с фигурки от фондан и череши. Оставяме малко да изстине в хладилник, така че да се слеят вкусовете.

Забележка: 
Ако имате нужда от по-голяма торта, увеличете дозата на съставките. Например, ако печете в тава с диаметър 26 см, трябва двойно да увеличите съставките.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft