Лесно реване с праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Лесно реване с праскови
Лесно реване с праскови
admin
Добавена от: admin
58899
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
яйца 2
брашно 125 г
кисело мляко 125 г
захар 70 г
орехови ядки 50 г
бакпулвер 1 лъжичка

За сиропа и гарниране:
захар 150 г
вода 150 г
коричка канела
праскови 400 г  

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се киселото мляко, брашното, в което е примесен бакпулверът, изпечените и счукани на дребно орехови ядки и белтъците, разбити на сняг. Сместа се разбърква много леко и бързо се изсипва в тавичка, покрита с хартия. Пече се в умерена фурна.
От водата, захарта и канелата се приготвя сироп. С врящия сироп се заливат прасковите, нарязани на резенчета, и се оставят да изстинат. Отцежда се сиропът, отново се загрява и се залива върху изпеченото изстинало реване.
Поднася се наръсен с пудра захар, като се нареже на парчета и се гарнира с попарените и обелени праскови.
По желание част от прасковите могат да се нарежат на парченца и да се добавят към тестото.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft