20 Февруари 2012
329697
Зеленчуци по китайски
Свинско със сладко-кисел сос по китайски
Пиле със зеленчуци по китайски
Зеленчуци по императорски
Кюфтенца по китайски
Свинско по китайски
Пиле по сечуански
Шишчета със свинско и ананас
Ориз с шунка и чесън по китайски
Ориз с яйца по китайски
Ориз с шунка и чесън по китайски
ориз - дългозърнест 200 гр.
олио - 2 с. л.
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
шунка - 4 резенчета
грах - замразен 8 с. л.
зелен лук - пера 4 бр.
червен пипер - лют
яйца - 4 бр.
соев сос
магданоз
Как да го приготвим
Сварете ориза, отлейте останалата вода, измийте го и го отцедете.
Сгорещете олиото на силен огън. Пържете стария лук 1 мин. добавете скълцаният чесън и го оставете същото време. Сипете нарязаната на ситно шунка и граха, пържете ги и тях 1 мин. Още толкова задушавайте ситно нарязаните зелен лук и червен пипер добавени към ястието. Почитателите на пикантната кухня могат да добавят малко къри.
Налейте разбитите яйца и ги дръжте пак за минута. Накрая прибавете малко соев сос.
Готовото ястие поръсете с наситнената зелена подправка.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари