Пай с пияно агнешко

вход през zajenata.bg
Пай с пияно агнешко
admin
Добавена от: admin
11659
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 гр. меко масло
300 гр. заквасена сметана
1 яйце
2 ч.ч. бяло брашно
1 бакпулвер
1/2 ч.л. сол

За месото:
3 с.л. олио
1 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
1 и 1/2 с.л. чеврен пипер
2 с.л. брашно
500 гр. агнешки бут, нарязан на кубчета
3 стръка пресен лук, нарязан на ситно
1 с.л. доматено пюре
100 мл. чеврено вино
3 с.л. гъсто кисело мляко или сметана
1 с.л. нарязан джоджен
1 с.л. градински подправки

В купа се разбиват маслото със сметаната, солта и яйцето и се обърква на меко тесто с брашното.
2/3 от тестото се разстилат по дъното и стените на по-висока огнеупорна форма за печене с вместимост около 2 л, намазана с масло. Останалата 1/3 се разточва на кора с диаметъра на формата.
Смесват брашното и червеният пипер. Слага се подсушеното агнешко месо и се разбърква. Месото се изважда и се изтупва от излишното брашно.
В сгорещеното олио се запържва леко лукът и се прибавя месото. Разбърква се 3-4 мин. Слагат се доматеното пюре, виното, градинските подправки и 100 мл вода. След като поври 30-40 мин., ястието се отстранява от огъня и в него се разбъркват пресният лук и киселото мляко. Подправя се с джоджена.
Месото се изсипва в приготвената кора, покрива се с тестената кора и се пече около 30 мин. Ако видите, че тестото загаря по време на печенето, може да пуснете фурната само на долен реотан, или да покриете с алуминиево фолио.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft