Панирани ябълки

вход през zajenata.bg
Панирани ябълки
admin
Добавена от: admin
5620
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

100 мл. бяло вино 
100 мл. прясно мляко 
3 супени лъжици захар 
130 гр. брашно 
мармалад по избор 
2 пакетчета ванилова захар 
1 лимон 
олио за пържене 
малко сол 
5 ябълки 
бадеми, смлени 
2 белтъка 
пудра захар 
канела

В купа смесете брашното, млякото, виното, захарта, ваниловата захар, настърганата кора от лимона и малко лимонов сок. В друга купа разбийте белтъците от двете яйца и след това да ги добавите в сместа. 
Обелете ябълките и ги нарежете на кръгове. След това извадете семената. Намажете върху всяко кръгче ябълка мармалад. След това върху него наръсете смлени бадеми и похлупете с друго парче ябълка, също намазано с мармалад. По този начин оформете сандвичи от ябълка от всички парчета. 
Сандвичите панирайте в предварително приготвената смес за панировка и ги изпържете в тиган със загрято на силен огън олио. 
Изпържените ябълки изваждайте върху домакинска хартия, за да попие излишното олио. 
Сервирайте ги украсени с пудра захар, канела и смлени бадеми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft