Пилешки гърди с орехова коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешки гърди с орехова коричка
Пилешки гърди с орехова коричка
admin
Добавена от: admin
30416
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 бр. пилешки гърди (филета)
1 с.л. мед
1 с.л. едрозърнеста горчица
3 с.л. брашно
2 белтъка, разбити на сняг
1 ч.ч. ситно смлени орехи
2 с.л. олио
1 с.л. галета
1 с.л. краве масло
За гарниране:
2 ч.ч. замразен зелен фасул
2 с.л. зехтин
1 връзка пресен лук, нарязан на ситно
1 с.л. лимонов сок
1 скилидка чесън
сол
черен пипер

Горчицата и медът се смесват. Месото се посолява и се намазва с получената смес. Филетата се поръсват с брашното и се потапят в разбитите белтъци.
Орехите се смесват с галетата и месото се овалва в тях.
Олиото и маслото се загряват заедно и в тях се изпържват на умерен огън филетата по 5-6 мин. от всяка страна. Внимава се коричката да не покафенее. Ако температурата е по-висока и коричката се изпържи бързо, а месото е все още сурово, може да се сложи за няколко минути в загрята фурна.
В загретия зехтин за гарнитурата се слага да се запържи за няколко минути зеленият лук. Прибавя се зеленият фасул и се разбърква. Подправя се със сол и пипер на вкус. След 2-3 мин. се добавят лимоновият сок и чесънът.
Пилето се сервира с гарнитурата от зелен фасул.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft