Пиле с ябълки в сладко-горчив сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Пиле с ябълки в сладко-горчив сос
15012
Пиле с ябълки в сладко-горчив сос

 

 

 

 

 

Обожавам да ходя на гости у приятели, които са добри готвачи, защото винаги научавам по някоя нова интересна рецепта. Тази рецепта знам от един мой приятел.

Това е една рецепта подходяща за хора, които искат да сготвят бързо и вкусно след дългия работен ден. Пилето е лесно за приготвяне, а в комбинация със соса и една топка ориз получавате едно уникално ястие.

 

 

Продукти:

1/2 чаша ябълков сайдер

1 и 1/2 с.л. царевично нишесте

Сол

Прясно смлян черен пипер

1 с.л. мед

2 с.л. дижонска горчица

500 гр. пилешки гърди без кожа

2 с.л. зехтин

2 малки необелени ябълки (нарязани на по осем парчета)

1/2 чаша пилешки бульон

Пресен магданоз за гарнитура

 

Начин на приготвяне:

Смесете ябълковия сайдер, царевичното нишесте, горчицата, меда, солта и черния пипер в купа. Оставете настрана.

Посолете пилешките гърди и ги натопете в брашно.

Загрейте зехтина в голям тефлонов тиган и сложете пилешките гърди на средна температура. Запържете пилешките гърди от едната страна до получаване на златист цвят, за около 3-4 минути. Обърнете гърдите, добавете ябълките и запържете и от другата страна.

Добавете пилешкия бульон и микса със сайдера и оставете да заври. Намелете котлона, покрийте тигана и оставете пилето да поеме добре соса, за около 15 минути.

Използвайте решетъчна лъжица за да извадите пилето и ябълките в чиния за сервиране. Полейте пилето и ябълките със соса и добавете магданоза. Гарнирайте с ориз или макарони.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft