Постен тиквеник с дюли и ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Постен тиквеник с дюли и ябълки
Постен тиквеник с дюли и ябълки
admin
Добавена от: admin
16471
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница (2 пакетчета фини кори)
около 1 кг. тиква
1 ч.ч. разтопено краве масло (може да замените с олио, ако постите)
100 гр. счукани орехови ядки
1 малка дюля
1 ябълка
200 гр. захар
2 с.л. галета
канела

Обелете тиквата и я почистете от семето и влакната. Отделената сърцевина настържете на едро ренде. Обелете ябълката и дюлята, след което също ги настържете. Задушете плодовете с тиквата в малко от маслото, докато омекнат и пуснат сока и аромата си. Щом омекнат, дръпнете от огъня и объркайте сместа със захарта, натрошените ядки, галетата и канела на вкус.

Вземете една от корите, намажете с малко разтопено масло и разпределете върху й малка част от плънката. Завийте на стегнато руло. Повторете с останалите кори, като редите рулата в намазнена тавичка във формата на охлюв. Навития тиквеник залейте с останалата мазнина и изпечете до зачервяване на умерена фурна. Поднесете го поръсен с пудра захар. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft