Рулца от пържоли в крем сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Рулца от пържоли в крем сос
Рулца от пържоли в крем сос
admin
Добавена от: admin
25222
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 свински пържоли
3 супени лъжици горчица
2 големи тънки резена шунка
2 кисели краставички
200 мл. бистър телешки бульон
За соса:
150 мл. сметана за готвене
1/4 чаена лъжичка босилек
1/4 чаена лъжичка градински чай
50 мл. вода
1 равна лъжичка нишесте
сол, черен пипер на вкус

Измийте пържолите под течаща студена вода и ги подсушете с кухненска хартия. Начукайте ги с кухненски чук, за да получите тънки пържоли. Посолете леко от двете страни. Намажете ги от едната страна с по едно чаена лъжичка горчица и поставете върху всеки котлет парче шунка. 
Махнете върховете на краставичките и ги нарежете на тънки ивици. Поставете по няколко на разстояние върху всяка котлет. Навийте пържолите на руло и закрепете с дървени клечки или метални шишове. 
Изпържете ги в тиган със загрято олио, докато почервенеят добре от всички страни. Добавете загрятия бульон, намалете температурата на средна, покрийте тигана с капак и оставете да цвърчат на тих огън 10-12 минути. След 5-6 минути ги обърнете от другата страна. 
Когато са готови, ги извадете и ги увийте във фолио. 
В тигана, където са се пържили, добавете сметаната за готвене и подправките. Оставете да заври и прибавете и нишестето, разтворено във водата. Разбъркайте и оставете 1 минута да проври. Върнете пържолите обратно в соса, изключете котлона, покрийте тигана с капака и оставете рулцата да престоят в соса около 5 минути. 
Сервирайте ги топли.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft