Какво да сготвим набързо с кайма

вход през zajenata.bg
165028

Сарми с кайма рецепта

кисело или прясно зеле - 1кг кисело зеле или 2кг прясно зеле
500гр кайма/мляно месо
2 големи глави лук
1 супена лажица сол
чубрица, черен пипер, червен пипер, магданос - количество по преценка и вкус
1 чаша 200гр орис
2 супени лачици лютеница или 2 домата
100гр олио

Лукат се нарязва на едро и се запържва в згорещеното олио. След това се добавят червения пипер, чубрицата, черният пипер, каймата.След няколко разбарквания се добавят зелето, оризат и лютеницата/доматите. Долива се гореща вода - да покрие сместта. Котлонът се намалява на втора степен и се оставя да ври на тих огън. Накрая се добавя магданозът. При желание тази смес може да се запече във фурна.
 

1 2 3
4
5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft