Солен кекс с гъби и маслини

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Солен кекс с гъби и маслини
Солен кекс с гъби и маслини
admin
Добавена от: admin
53463
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 3 броя
брашно - 200 г
прясно мляко - 125 мл
олио - 1/2 ч.ч.
бакпулвер - 1/2 пакетче
колбас - 200 г кренвирши или друг
гъби - 100 г печурки
кашкавал - 75 г
маслини - 15 броя, обезкостени
семки - 25 г слънчогледови за поръсване, може и сусам или др. по желание 

Нарежете гъбите на филийки, а маслините, колбаса и кашкавала - на кубченца и загрейте фурната на 160-170 градуса предварително. Пресейте брашното с бакпулвера в голяма купа и постепенно разбъркайте с яйцата, прясното мляко, олиото.
Сипете кубчетата гъби, маслини, колбас и кашкавал и внимателно разбъркайте с лъжица. Изсипете соления кейк в намазнена тава или форма, поръсете със сусам или слънчогледови семки и сложете да се пече за около час. Проверявайте готовността с клечка за зъби.
Вместо сусам и семена може да украсите кейка с парченца гъби и маслини. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft